Despre Plush

Despre Plush

 

Plush e povestea de Crăciun a fiecăruia dintre noi

Povestea începede la nevoia arzătoare de a face bine, o nevoie care se manifestă în special în preajma Sărbătorilor. De obicei, aceasta prinde viață în cadrul unui grup de oameni binevoitori, care pun mână de la mână ca să ajute cazuri nefericite din comunitate. Cu toții, am simțit sau am văzut la un moment dat, această formă de manifestare a Crăciunul. Dar există și o problemă:

 

Donațiile de Crăciun nu sunt suficiente

Încă din primul an în care am dus pachete cu alimente, hăinuțe și jucării unor familii nevoiașe, ne-am dat seama că, desi era un ajutor care conta foarte mult pentru destinatarii noștri, nu avea să fie niciodată suficient. Crăciunul și pachetele noastre aveau să țină doar câteva zile, în timp ce problemele lor aveau să țină un an, până la următorul Crăciun. Atunci ne-am dat seama că donațiile nu sunt suficiente și am decis că

 

Donațiile au success doar atunci când cazurile devin cunoscute

Există mulți oameni care au nevoie de ajutor constant. Există și mai mulți dispuși să ajute. De ce să nu îi aducem pe toți mai aproape? Ideea din spatele campaniilor plush a fost să implice comunitatea direct în campanii, făcând astfel cauza, dar și cazurile cunoscute, ajungând la zeci de mii de oameni care pot ajuta.

 

Cu cât mai implicată e comunitatea, cu atât cresc donațiile

O comunitate implicată duce la o vizibilitate ridicată asupra cazurilor. Vizibilitatea ridicată duce la un success al campaniei, care ne ajută nu numai să ne îndeplinim scopul principal, ci să și atragem sponsorizările necesare. Întotdeauna pornim de la un buget de bază pentru campanie, dar adevărul e că acesta crește cu vizibilitatea campaniei, deci și numărul de cazuri către care facem donațiile crește. Practic, fiecare persoană din comunitate poate să ajute direct cauza, fără să facă o donație materială. Un share în plus înseamnă o șansă în plus ca cineva care poate ajuta pe termen lung aceste familii să afle de cazurile lor. E cu mult peste ce putem face noicu un pachet cu alimente care va ține doar câteva zile.

 

De la un simplu share la recorduri mondiale

În 2012 am început sub denumirea de cod Un Crăciun Colorat. Atunci, mecanismul era destul de simplu –fiecare share însemna o donație de 1 leu. Totuși, ca să atragem atenția asupra campaniei,am vopsit zăpada din Târgu Neamț în culorile campaniei și aceasta a devenit obiectul distribuirilor. Am avut peste 1300 de distribuiri care ne-au ajutat să mergem la 26 de familii. Un început bun, spunem noi. Aici detalii și un videoscurt despre campania care a început totul

Colorează Crăciunul –am avut o lecție importantă după primul an: creativitatea ajută vizibilitatea.Așadar, am adus și ingredientul tehnologie în ecuație și am realizat o aplicație pentru camera telefonului cu care puteai să faci fotografii cu zăpadă colorată, cu filtre și alte funcționalități. Fiecare fotografie făcută cu ajutorul aplicației însemna o donație în campanie. Cu fotografiile și distribuirile din campanie, am reusit să dublăm performanța anului anterior și am mers la 52 familii. Vezi aici mai multe detalii despre campania ”ColoreazăCrăciunul”

Uniți de Crăciun – după 2 ediții, ne-am dat seama că nu există limite. Așa că ne-am propus un scop măreț, care să depășească tot ce ne puteam imagina. În campania ”Uniți de Crăciun”, am încurajat târgnemțenii să demonstreze  că sunt o comunitate unită. Am început să unim ghirlande din centrul orașului și fiecare persoană putea veni cu o ghirlandă ca să o continue și să o lungească pentru a deveni cea mai lungă ghirlandă din istorie. Cu cât se lungea ghirlanda, cu atât mergeam la mai multe familii. Am ajuns la 1.2 km de ghirlandă și la 60 de familii. Vezi aici mai multe detalii despre campania ”Uniți de Crăciun” 

Operațiunea Glob –ce ar fi Sărbătorile fără urările primite de la cei dragi? În această campanie,am creat o aplicație în care fiecare om putea să personalizeze un glob de Crăciun virtual cu o urare de Sărbători. Pentru fiecare glob cu urare distribuit pe Facebook, plush a făcut o donație. Astfel, am reusit să mergem la 52 familii și am marcat încă o campanie de succes. Mai multe detalii aici.

Gânduri Unite – campania activa de anul acesta, în care am reluat tema urărilor, dar cu o abordare complet diferită. În aplicația de mobil acum poti complete urări împreună cuprietenii tăi. Cineva creează o urare, fiecare completează câte o literă și o distribuie mai departe și altora până când urarea e completă. Nu numai că avem o urare sinceră scrisă de un grup de prieteni, ci și facem o donație pentru fiecare urare completată. Ne dorim să vedem cât mai multe urări, cât mai creative, cât mai năstrușnice, cât mai sentimentale. Astfel, mesajul campaniei va ajunge la cât mai mulți oameni care pot ajuta mai departe cazurile nefericite ale familiilor din campanie.

 

Cum poti să ajuți?

Cel mai simplu mod de a ajuta campania este să completezi și să distribui urări celor dragi ție. E principalul factor care alimentează succesul campaniei – obiectivul principal este să facem cazurile cunoscute ca ele să poată fi ajutate și după Crăciun. Totuși, dacă simți că vrei să te implici mai mult există și următoarele metode:

Donații online – pe
site-ul https://www.patreon.com/deplush

Donații prin card
bancar –
în contul asociației noastre partenere, Puzzle OptimEast (CIF: 33052146), cu textul ”Ganduri
Unite” la detalii transfer: RO81RNCB0199141197490001

Donații
fizice –
Poți face o donație materială (inclusiv alimente, haine, jucării)
la oricare dintre centrele de donații din Târgu Neamț, în timpul orelor de
lucru ale fiecăreia:

Sponsorizări/Parteneri
poti să ne scrii pe Facebook (https://www.facebook.com/plushneamt/) sau în formularul de contact de pe site: https://deplush.ro/implica/#form

Propune o familie – pe formularul de pe site https://deplush.ro/implica/#form

 

Nu în ultimul rând, cine e plush?

Suntem un grup de tineri, majoritatea crescuți în Târgu Neamț,plecați din oraș pentru marea partea a anului pentru a face performanță îndomenii cum ar fi publicitate, tehnologie, și altele, întorși înapoi de câtevaori pe an pentru a ne bucura de Crăciun împreună cu întreaga comunitate. Tot ceea ce facem vine din dorința de a face bine și am vrut să ținem brand-ul plush ca un suflet neafiliat juridic, politic sau spiritual vreunei organizații. Singurul nostru asociat este binele.

Până acum am reusit să mergem la peste 100 de familii cu peste 1000 de pachete, dar nu am fi reusit fără cei peste 10000 de oameni din comunitate direct implicați. Felicitări vouă!